Realigro.bg е първата световна търсачка за недвижими имоти, с която можете да преглеждате обявите за продажба на жилища в Катар

Имоти за продажба в Катар

Катар е държава в Арабския полуостров, чиято територия включва суха пустиня и дълга брегова линия на плажове и дюни на Персийския залив. На брега се намира и столицата Доха, известна със своите футуристични небостъргачи и авангардна архитектура, вдъхновена от древната ислямска традиция. Катар граничи на юг със Саудитска Арабия и по друг начин е заобиколен от Персийския залив. Пазарът на недвижими имоти в Катар едва наскоро се отвори за не-Катар. На чужденците е разрешено да купуват имоти за продажба в Катар само в някои определени проекти.

Едно от предимствата на закупуването на имот за продажба в Катар е, че при определени условия собствениците автоматично имат право на виза за пребиваване за себе си и своето близко семейство.

Въпреки тежката геополитическа ситуация, страната продължава да се фокусира върху реализирането на нови и постоянно подобряващи оферти за недвижими имоти. Това се подкрепя от разработки на недвижими имоти, планирани да бъдат домакини на Световното първенство по футбол през 2022 г.

Пазарът на недвижими имоти претърпя много промени през последната година и въпреки че акциите продължават да се лансират, има значителен натиск за намаляване на цените поради икономическия климат и по-нататъшното предлагане на недвижими имоти. Наемодателите и собствениците реагират на тази динамика, за да осигурят най-добрата цена, докато се различават от други подобни оферти за имоти, предлагайки месеци безплатен наем и безплатни сметки за комунални услуги.

Инвеститорите в имоти за продажба в Катар успяха да се възползват от дългосрочни капиталови печалби, докато други сега се възползват от възможността да започнат да търсят следващия си дом, тъй като имотът става по-достъпен.

Подобряването на домовете, преместването в по-желани райони и дори навлизането на имоти за първи път се превръща в реалност за много хора. Това означава, че макар комисионите да имат по-ниска парична стойност, обемът на транзакциите остава силен с потенциал за по-нататъшен растеж.

Очаква се нов законопроект за чуждестранни недвижими имоти да увеличи продажбите на жилищни и търговски имоти в Катар, както и да увеличи преките чуждестранни инвестиции, а друг чук-ефект може да бъде увеличаване на чуждестранните активи, създаващи регионални бази в Катар.

За тези, които търсят имот за продажба в Катар, централно разположен в повече от една общност, а не ново и голямо развитие в градски стил, Mushireb ще предложи идеалната комбинация.

Lusail и Msheireb са добри примери за нови и привлекателни райони за клиентите в Катар. Интересът към тези райони и в други нововъзникващи квартали, като Ал Сахама и Умм Салал, наблюдава стабилно увеличаване на интереса на потребителите.

Най-популярните райони продължават да бъдат Перлата, Ал Сад и Уест Бей за апартаментите и Ал Вааб и Абу Хамур за вилите. Що се отнася до пазара за продажби, Pearl продължава да е начело в списъка, заедно с West Bay и West Bay Lagoon.

  •  
    Катар: ръководство и причини да инвестирате в тухла

    Катар: ръководство и причини да инвестирате в тухла   Ако чуете за Катар, не можете да си представите веднага прекрасна и изключително богата държава от всички гледни точки. Перфектен съюз между модерността и традицията, блясък и излишък заедно с минимален и уникален стил. Може да е идеа ...

Карта, движение на цените и статистики

Свързани Недвижими имоти

Cod. 38474

За продажба Други (търговски обекти), Катар, Ad Dawhah, Ad Dawhah, vilnius

293,370.00BGN
За продажба
Други (търговски обекти)

6500 m²
Проектна идея за продажба, изграждане на кораб - за ОАЕ, Катар. (Инвеститори / купувачи) л
Cod. 13402

За продажба Тристаен, Катар, Al Ghuwariyah, The Pearl Island, The Pearl Island

1,537,720.84BGN
За продажба
Тристаен

130 m²
Повече подробности ще бъдат предоставени на сериозно искане.
UNAVAILABLE
Карта, движение на цените и статистики
2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Предпочитания

    Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

    Задайте сега Да не се показва отново
BB